یک فوق تخصص جراحی قلب به خانواده ها توصیه کرد، حتما دو بار در هفته، ماهی، خصوصا ماهی چرب مصرف کنند.
دکتر معصومعلی با بیان این که طی سال گذشته 3680 نفر از مردم استان کرمانشاه به علت بیماری های قلبی-عروقی جان خود را از دست داده اند، افزایش وزن، تغذیه نامناسب، استرس ، فشار خون ، عدم تحرک و استعمال سیگار را از عوامل خطر بیماری های قلبی عنوان کرد.
وی نوع تغذیه را در ابتلا به بیماری های قلبی موثر دانست و گفت: طبق مطالعات انجام شده میزان اسیدهای چرب ترانس روغن های جامد نباتی موجود در بازار ایران حدود 40 درصد است، یعنی از حدود 2/1 میلیون تن روغن مصرفی کشور حدود 480 هزار تن آن اسید چرب ترانس است، در حالی که باید دو درصد و به میزان 24 هزار تن باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه روغن ماهی را جایگزین مناسبی برای روغن های جامد نباتی دانست و گفت: بر اساس مطالعه ای که بر روی 11 هزار و 323 نفر انجام شده مشخص گردیده که مصرف روغن ماهی تا 41 درصد مرگ ناگهانی را کاهش می دهد.
دکتر معصومی عنوان کرد: همچنین طبق بررسی های انجام شده مشخص گردیده مصرف دو بار ماهی در هفته، حتی در افرادی که دچار سکته قلبی شده اند، میزان مرگ و میر را تا 30 درصد کاهش می دهد. وی ماهی را منبع غنی اُمگا – 3 دانست و گفت: جلوگیری از لخته شدن خون و کاهش فشار خون از خواص امگا – 3 است.
منبع: http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=41750
یک تحقیق جدید نشان میدهد که یک رژیم غذایی پُر نمک ممکن است خطر ابتلا به زخمهای معده و اثنیعشر را بیفزاید.
به گزارش هلثدینیوز(Health Day News) پژوهشگران کشف کردهاند که غلظتهای بالای نمک در معده، فعالیت یک ژن را در باکتری مولد زخم گوارشی-هلیکوباکتر پیلوری- القا میکند که باعث آسیبرسانتر شدن آن میشود.
به گفته این پژوهشگران ظاهرا باکتری هلیکوباکتر پیلوری رژیم غذایی انسان میزبان خود را تحت نظر دارد. یافتههای همهگیرشناسی مدتهاست نشان دادهاند که بین هلیکوباکتری پیلوری و ترکیب رژیم غذایی انسان ارتباط وجود دارد.
این امر به خصوص در مورد رژیمهای غذایی مملو از نمک مصداق دارد.
این پژوهشگران همچنین دریافتند که غلظت زیاد نمک، نسخهبرداری از دو ژن را که در آسیبرسانی باکتری هلیکوباکتر پیلوری نقش دارند، افزایش میدهد و شاید همین پدیده مسئول افزایش خطر زخمهای گوارشی در افراد آلوده به این باکتری باشد که رژیم غذایی پرنمک مصرف میکنند.
منبع: http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=41822